Esports

Al CEAB es poden entrenar diverses disciplines esportives per a persones afectades de paràlisi cerebral i altres discapacitats físiques.

  • Boccia. El joc de la Boccia es remunta a la Grècia clàssica, sent rescatat a la dècada dels 80 pels països nòrdics, els quals el varen adaptar a les persones amb discapacitat i actualment és un esport paralímpic. Possibilita la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física. Aquest esport aglutina les característiques de la “petanca”, el judo i els escacs, un joc d’estratègia, precisió i comunicació.
  • Eslàlom en cadira de rodes. Esport específic per paralítics cerebrals que requereix control motor, bona condició física, capacitat  cognitiva i memòria. Serveix per desenvolupar el potencial físic de la persona, així com de millorar l’ús del seu mitjà de desplaçament: la cadira de rodes; ja que es tracta de recórrer diferents circuits amb cadira de rodes formats per girs, rampes, canvis de direcció, etc. La pràctica de l’eslàlom està oberta tant a usuaris de cadires manuals com elèctriques. Al nostre Club comptem amb el palmarès de la Campiona d’Espanya, rècord d’Espanya de classe C4 i dos subcampiones d’Espanya (C3F i C4M), a part d’haver aconseguit el rècord de Catalunya de classe C4F i C2M. L’any 2004 les nostres esportistes van participar als Jocs del Món per Paralítics Cerebrals a Connecticut (Estats Units), essent  la primera vegada que l’eslàlom apareixia com a esport oficial en una competició d’àmbit internacional i obtenint uns resultats immillorables.
  • Atletisme. Esport paralímpic adaptat a les característiques i necessitats dels esportistes. Hi ha proves que no necessiten cap adaptació i d’altres que són específiques per persones amb una dificultat motriu superior, com són les classes C1 i C2.La pràctica atlètica comporta a la persona una millora i manteniment de la condició física, una bona possibilitat per establir relacions socials amb els companys del club, de la pista on s’entrena, dels rivals a les competicions, però sobretot, és una eina d’autoconfiança, autosuperació i autoestima. Les modalitats que es practiquen són: curses en cadira i ambulant, llançament de pes i club, llançament de Kick-ball i de pilota medicinal i llançament distància, precisió i alçada.
  • Natació. La natació és un dels esports més complets que existeixen pel bon manteniment físic i motriu de la persona perquè permeten les mobilitzacions sense la limitació de la força de la gravetat.