Qui som

Les sigles CEAB fan referència a l’associació esportiva Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona.

Aquesta associació va ser legalment constituïda com a club esportiu l’any 1996 a la ciutat de Barcelona, amb el nom de Club Esportiu Aspace Barcelona. Els seus orígens, però, es remunten a l’any 1989 quan el club esportiu es va constituir com a secció dins d’una associació d’àmbit general.

Va ser entitat promotora i fundadora de la Federació Esportiva Catalana per Paralítics Cerebrals i ha participat activament pel reconeixement de l’esport de les persones discapacitades i la seva organització.

Lluny de ser una entitat únicament preocupada pels resultats esportius, sempre ha cregut en l’esport com a eina d’habilitació personal, manteniment físic, comunicació i integració social. 

Va ser fundat per esportistes afectats, entrenadors, voluntaris, familiars i amics de persones amb paràlisi cerebral. Continua funcionant gràcies a la tasca de la junta directiva, dels usuaris, de l’equip tècnic i del cos de voluntariat i destaca davant d’altres clubs per la diversitat de la seva oferta de serveis, factor diferenciador dins el mercat de l’esport adaptat.

El nostre club s’ha caracteritzat per ser el primer, i durant molt de temps l’únic, club de Catalunya que no depèn de cap entitat de caire assistencial: escola, centre de treball, residència, o altres.

Aquesta característica li dóna un esperit especial a les seves activitats ja que al fer-se fora d’horari d’escola, taller o residència, donem cobertura a la franja horària sense activitat que no està coberta per cap altre servei subvencionat.

D’una banda s’ha creat un servei diari de recollida al centre, entrenament i transport als domicilis dels beneficiaris.

Aquest servei diari porta a porta posa l’activitat esportiva a l’abast de qualsevol persona beneficiària sigui quin sigui el seu grau d’afectació.

Igualment, per aquells que practiquen un esport federat i participen a lligues esportives catalanes, campionats de Catalunya, l’entitat posa a la seva disposició el  transport adaptat i l’assistència dels tècnics i entrenadors.

Per assistir a campionats d’Espanya, del Món i Paralímpics, així com a concentracions de les seleccions catalana i espanyola, l’entitat organitza el transport en autocar, tren o avió i l’assistència dels tècnics i entrenadors.

D’altra banda, en el camp de les activitats socio-culturals relacionades amb l’esport  l’entitat ofereix:

  • Activitats esportives no federades i de contacte amb la natura: esquí de fons, vela adaptada i kaiac de mar.
  • Altres activitats lúdiques: Assistència a esdeveniments esportius, sortides lúdiques i sopars i activitats de germanor.